Är det stopp i avloppet igen?

Något som är fruktansvärt irriterande är stopp i avloppet. Oavsett om det handlar om köket, badrummet eller toaletten så är det ett problem som måste lösas så snabbt som möjligt.

Handfat och vask

Det första du bör göra är att rengöra vattenlåset. Ta isär alla delar och rengör ordentligt med en gammal tandborste. Sätt sedan ihop allt och undersök om problemet är löst.

Om det inte har löst proppen kan du alltid testa bikarbonat och vinäger. Blanda ihop de två ingredienserna och häll ner i avloppet. Vänta sedan i några minuter medan det spottar och fräser. Och sedan häller du på hett vatten.

Men en del föredrar att använda sig av 1 dl diskmedel istället för bikarbonat och vinäger. Egentligen är det en smaksak eftersom båda metoderna fungerar bra. Men det är viktigt att du alltid avslutar med att hälla på hett vatten.

Om inget fungerar så klicka här för att få experthjälp!

Toaletten

För stopp i toaletten är det allra lättast att använda en vaskrensare. Sätt ner vaskrensaren i toaletten och se till att den sluter tätt. Dra den sedan upp och ner flera gånger för att lösa proppen.

Dessutom brukar det fungera bra är att hälla en hink med vatten från hög höjd. Som att du kastar ner vattnet i toaletten.