Flytta ditt företag utomlands

Om du bedriver en verksamhet och ett företag där det inte spelar så stor roll var du sitter så kanske du har funderat på att flytta ditt företag utomlands. Det är så klart en del att planera innan du kan sitta i något varmare Europeiskt land och bedriva din verksamhet.

Genom svenska regler och lagar så kan du starta upp företag i annat land inom EU och överlåta ditt svenska bolag till det nya bolaget. Ta reda på vad som gäller innan du bokar transport för ditt flyttlass. När allt är ordnat med Skatteverket och ditt nya bolag är ordnat så kan du ta ditt bohag och flytta till exempelvis Spanien eller Portugal. Det finns flyttföretag som kan hjälpa till med allt det praktiska och flytten av dina möbler till ditt nya boende. När du väl är på plats så kan du fortsätta ditt företagande på plats i ditt nya hemland.

Som sagt, det kan vara bra att läsa på huruvida man kan driva sin verksamhet i annat land innan man ger sig av. Kolla upp hos Skatteverket vad som skrivs om detta och säkerställ att allt går rätt till. Något som kan vara bra att hålla koll på är detta med dubbel beskattning. Om du väljer att flytta helt och hållet och inte har någon väsentlig del kvar i Sverige så bör det inte vara några som helst problem med att klara sig från dubbel beskattning. Var noga med detta så det inte ställer till några problem för dig senare i livet. Prata med Skatteverket innan du flyttar för att få veta vilka regler som gäller.