För dig med verksamhet inom flyg

Jobbar du inom flyg och kanske till och med är ansvarig för flygplan och markservice? Då vet du hur viktigt det är att allting är tipptopp, inte bara flygplanen utan även allt på marken runtomkring. För det är ju så att flygsäkerheten börjar redan på marken innan flygplanet har lyft.

Är allt på plats?

Markpersonalen som arbetar kring flygplanen ska ha väl synliga skyddskläder för att undvika kollisionsolyckor. Det är inte minst viktigt när de kryper under flygplanen för att ta bort bromsblocken som förhindrar att flygplanet rullar ofrivilligt. Skyddsutrustning finns att hitta på nätet.

Är du allmänt intresserad av flyg?

För den som är intresserad av flyg i allmänhet kan det vara svårt att hänga med i alla fackuttryck och förkortningar som finns. På Flygtorget finns en förteckning av de allra vanligaste uttrycken och förklaringarna inom flyget. Kan du några av dessa blir det mycket roligare att läsa och försöka förstå allt inom flyg.

Om du vill jobba inom flyg

Många människor drömmer om att få arbeta inom flygbranschen, inte minst unga. Till din hjälp har arbetsförmedlingen en särskild avdelning för jobb inom flyg, där du kanske kan hitta ditt drömjobb. Just nu är den dock pausad på grund av Corona-pandemin.